Flexi Malthusstag

Ensidig forskaling - Produseres på bestilling - Leveringstid 2 dager

Flexistag av denne og andre typer, produseres på bestilling, etter mål (min. veggtykkelse 12 cm). Våre leveranser tilpasses gjerne hvert enkelt byggeoppdrag.

Stag som har standard (22,5 cm) eller spesialproduserte utlegg (A) og for ønsket veggtykkelse beregnet på ensidig forskaling. Fordelen med dette staget er at man kan bore med lett boreverktøy. Man trenger hull med en diameter fra 6 mm til 10 mm avhengig av hvilken type ekspansjonsbolt man velger. Flexistaget blir levert med en 6 mm ekspansjonsbolt. Det eneste kravet til ekspansjonsbolten, er at den har en M6 skrue for festing av langmutteren.

En langmutter gir mulighet for ca 3,5 cm justering.
Behøver du større justering, for eksempel ved forskaling mot fjell, kan du bruke to langmuttere med helgjenget stang mellom.

En variant av disse to kan være støping mot spunt, hvor man kan tenke seg mutterne sveiset på et vinkelstål, som igjen sveises til spunten. Ved gjengingen av Malthus-staget, reduseres strekkstyrken fra ca. 20 kN til ca. 16 kN. Derfor anbefaler vi en arbeidsbelastning på maksimum 10 kN.

Sprang i bergveggen fanges opp med et helgjenget stag M6.
UPAT ekspansjonsbolt M6 eller andre bolter basert på gjennomgående M6 skrue egner seg til bruk for feste i fjell.

Ikke vær beskjeden. Oppgi veggtykkelse og utlegg når du bestiller.
Ring gjerne, så kan vi diskutere hva som er best.

Malthus AS
Vassbotnen 1, 4313 Sandnes
Postboks 245, 4066 Stavanger

Send gjerne en e-post eller ring oss:
Telefon: +47 51 63 50 00
Telefaks: +47 51 63 00 33
E-post: malthus@malthus.no