Gode boforhold i Kristiansand
01.01.2007

Silisiumfabrikken i Kristiansand

På nettavisen til Fædrelandsvennen kan vi lese at de som skal bygge og innrede den nye fabrikken for superrent silisium i Kristiansand får gode boligforhold. Og at alt er i rute.

Gode bo- og leveforhold
Det er Malthus som leverer brakkeriggen hvor Elkem Solar skal huse inntil 264 av de personene som skal gjøre jobben med å få ferdig fabrikken. Siren Holberg, sekretær for prosjektgruppen, sier til avisen at hun er overbevist om at gode bo- og leveforhold er viktig for den jobben som skal gjøres. Hver person blir innlosjert på sitt eget rom, med seng, stol og bord samt eget bad/wc. Så er det felles oppholdsrom for dem som vil se tv og slappe av sammen med arbeidskolleger når arbeidsdagen er over.

Strategisk og godt gjennomtenkt
Byggeleder i prosjektet for ny fabrikk, Svein Kittelsen, forteller at Lompen er stedet der man skifter til og fra arbeidsantrekk. Dette er avgjørende for at det kan være rent og ryddig i boligkvarter og fellesområder som kantine og oppholdsrom. Når dagen tar til, går man til kantina og spiser frokost. Samtidig smører den enkelte sin egen lunsjpakke. Deretter går man til Lompen for å skifte til arbeidsantrekk. Når arbeidsdagen er over, går man direkte til Lompen for å vaske seg og skifte til fridtidsklær før man spiser middag i kantina. Kantina serverer også kveldsmat.

God nærhet til arbeidsstedet
- På det meste vil vi ha rundt 450 personer i arbeid med bygging av fabrikken, forteller Johan Svensson, prosjektleder for for realiseringen av Elkem Solars industrieventyr i Kristiansand. Det er en stor fordel at flesteparten kan innkvarteres på brakkeriggen, med god nærhet til arbeidsstedet.

De første leveranser av silisium til solcelleprodusenter er forventet sommeren 2008.

For å lese hele artikkelen, klikk her: http://www.fvn.no/na24/article466141.ece

Kilde: olaf.lorentsen@fvn.no
 


 

Malthus AS
Vassbotnen 1, 4313 Sandnes
Postboks 245, 4066 Stavanger

Send gjerne en e-post eller ring oss:
Telefon: +47 51 63 50 00
Telefaks: +47 51 63 00 33
E-post: malthus@malthus.no